Следете нé или притиснете Escape

Andre Rieu – спектакуларниот виртуоз!

Една од најголемите светски ѕвезди. Најславниот холандски виолинист и диригент. Основачот и сопственикот на Johann Strauss Orchestra. Со свој концерт во прекрасниот Загреб.

Човекот кој на само 5 години почнал да свири на виолина и кој во својот живот има продадено повеќе од 40 милиони албуми.

Учел на музичката академија во Брисел, каде се одлучил за валцерот. Го формирал Maastricht Salon Orchestra.

Во 1987 година го формирал Johann Strauss Orchestra кој денес е еден од најголемите оркестари кој брои од 80 до 150 членови.

Со својот оркестар настапува низ речиси цела Европа, Северна и Јужна Америка, Јапонија и Австралија.

Според Billboard magazine, во 2009 години, тој бил светски најуспешниот уметник.  

Не ја пропуштајте шансата, во организација на ТА Папилон, во живо да го слушнете и неговиот последен албум “Faliing in Love” во кој главната тема е најважната работа во животот – Љубовта.

Присуствувајте на овој прекрасен и несекојдневен концерт, сигурни сме дека нема да зажалите.