Следете нé или притиснете Escape

Запознај го светот - Севременскиот Рим

Многу често слушате, гледате и дознавате се повеќе и повеќе информации за Градот на светлината - Рим, но колку од вас го посетиле овој центар на култура, уметност и италијанска традиција? Доколку се уште се двоумите, можеби овие прекрасни фотографии од неговите најубави локации ќе ве натераат да се одлучите да го посетите.

1. Плоштадот Св. Петар (Piazza San Pietro)

Фото: Andrea Izzotti/Shutterstock

Фото: S.Borisov / Shutterstock

Фото: Andrei Pop/Shutterstock

Фото: Martin Froyda/Shutterstock

Фото: maurizio/Shutterstock

Фото: gabo/Shutterstock

Фото: TTstudi/Shutterstock

2. Замокот Сант'Анџело 

Фото: pisaphotography/Shutterstock

Фото: SpaceKris/Shutterstock

3. Понте Сант'Анџело

Фото: S-F/Shutterstock

Фото: Boris Stroujko/Shutterstock

4. Palazzo di Giustizia (Палатата на правдата)

Фото: Fred Fokkelman/Shutterstock

5. Piazza Navona

Фото: pio3/Shutterstock

Фото: Catarina Belova/Shutterstock

Фото: Angelo Ferraris/Shutterstock

Фото: Samards-Sascha/Shutterstock

Фото: Mihai-Bogdan Lazar/Shutterstock

Фото: King Tut/Shutterstock

6. Piazza della Rotonda и Пантеон

Фото: Andrei Pop/Shutterstock

Фото: Chanclos/Shutterstock

Фото: Pedro Rufo/Shutterstock

Фото: Anna M. Bremmer/Shutterstock

7. Fontana di Trevi

Фото: Tramont_ana/Shutterstock

Фото: Tramont_ana/Shutterstock

Фото: r.nagy/Shutterstock

Фото: Pavel L Photo and Video/Shutterstock

8. Piazza Venezia

Фото: Sandra van der Steen/Shutterstock

Фото: Phant/Shutterstock

9. Campidoglio

Фото: anshar/Shutterstock

Фото: Berbecaru Razvan/Shutterstock

11. Forum Romanum

Фото: Boris Stroujko/Shutterstock

Фото: Catarina Belova/Shutterstock

11. Колосеум

Фото: S.Borisov/Shutterstock

Фото: imagedb.com/Shutterstock

Фото: Viacheslav Lopatin/Shutterstock

Ако веќе сте убедени дека Рим треба да биде вашата следна дестинација, тогаш дефинитивно ќе ви се допадне нашата ПОНУДА.